Úvodzdruženie txt členovia aktivity kontakt

 English

TXT – Slovenské združenie textilných výtvarníkov TXT vypisuje tému 18. ročníka výstavy textilnej miniatúry:


ZOČI VOČI

Download: Prihláška / Entry form / Anmeldeformular


Jednotlivci, tak ako aj celá spoločnosť, sa často ocitnú v situáciách, ktoré treba riešiť tvárou v tvár. Môžeme byť konfrontovaní s okolnosťami, ktoré prevrátia náš život hore nohami, a my sa im jednoducho nemôžeme vyhnúť.

ZOČI VOČI je o vzájomnej komunikácii. Táto stále viac prebieha elektronicky, osobný kontakt alebo dialóg sa nahrádza virtuálnou komunikáciou.

ZOČI VOČI je tiež o vysoko aktuálnej téme sociálnej a kultúrnej integrácie, téme schopnosti porozumieť a pomôcť, a to aj za cenu vlastného nepohodlia.

Téma ZOČI VOČI by mala vyvolať úvahy o otázkach, ktoré sú v našich mysliach z mnohých dôvodov potlačené dovtedy, kým sa nás priamo nedotknú. Mala by nás tiež motivovať k pevnej a tvorivej odozve.

Očakávame subjektívne, ale čitateľné interpretácie danej témy. Výtvarné spracovanie musí obsahovať textilné techniky alebo i vlastnú techniku v kombinácii s textilným materiálom. Práce nesmú presiahnuť rozmery 20x20x20cm. Každý autor môže prihlásiť maximálne tri diela. Diela nesmú mať žiadnu osobitnú konštrukciu alebo rámovanie a ich váha nemá presiahnuť 2 kg.
Výstava je otvorená profesionálnym výtvarníkom ako aj študentom umeleckých škôl. Vybraní účastníci sú povinní uhradiť účastnícky poplatok: členovia TXT a študenti 10,- Eur, Ostatní účastníci 15,- Eur. Termín úhrady je uvedený v kalendári. Každý účastník dostane 1 katalóg.


Kalendár:

20.03.2016 zaslanie prihlášok a fotodokumentácie
10. – 15.04.2016 oznámenie výsledku výberu diel na výstavu
12.05.2016 zber exponátov a úhrada poplatkov
19.05. – 12.06.2016 trvanie výstavy

 

Porota:
Prof. Marga Persson – textilná umelkyňa, Rakúsko
Linda Brassington – textilná umelkyňa, Anglicko
Prof. Miroslav Brooš – Akadémia umenia v Banskej Bystrici
Mgr. Adriena Pekárová – teoretička umenia
Erika Gregušová – predsedníčka združenia TxT

Kurátor:
Silvia Fedorová


Počas vernisáže vyhlási porota tri ocenené práce: cenu poroty v profesionálnej kategórii, cenu poroty v študentskej kategórii a cenu združenia TXT.

Oceneným autorom bude poskytnutá možnosť usporiadať autorskú výstavu v nasledujúcom roku.


Prihlášky budú k dispozícii na webstránke www.txt.sk

 

Bratislava, december 2015

 

Kontakty…